Food Lab leerlingen van Scalda zijn enthousiast begonnen met het ontwikkelen van een nieuwe babbelaar

De leerlingen van FoodLab Zeeland zijn gisteren enthousiast begonnen met het ontwikkelen van een nieuwe babbelaar. Na een workshop door de babbelaarbakker, uitleg van de docent en natuurlijk veel proeven van voorbeelden zijn ze met verschillende smaken en texturen aan de slag gegaan. Er werden meteen lekkere smaken ontwikkeld en gemaakt. Op woensdag 19 september gaan ze deze verder uitwerken en presenteren aan een deskundige jury die bestaat uit Wilfred van Elzakker, (commercieel directeur van Agrimarkt en Food Delta Zeeland), Corina Schoone, (voormalig deelneemster Heel Holland Bakt), Wouter Nolen (directeur van JB Diesch) en Rutger van der Weel (chefkok tweesterren restaurant Katseveer). De winnende babbelaar moet in ieder geval een Zeeuwse directe link naar Zeeland hebben, origineel zijn en in productie genomen kunnen worden. Het is niet de bedoeling dat de ambachtelijke babbelaar voor een nieuwe babbel het veld gaat ruimen, in tegendeel. De babbelaars kunnen goed naast elkaar bestaan. IN oktober komt een Zeeuws Babbelaarboek op de markt met daarin verhalen over en herinneringen aan de babbelaar, originele oude Zeeuwse recepten naast die van de FoodLab Zeeland leerlingen en een stuk historie.